IT-konsulten Alonso Quiñones bidrar till att stärka IT-kompetensen i Sverige hos Infinity IT Consulting

I en snabbföränderlig omvärld finns ett omfattande behov av IT-kompetens. Alonso Quiñones har gedigen kompetens inom IT med fokus på tekniska roller och management. Sedan slutet på 2021 är han konsult och Acting CTO på Infinity IT Consulting och just nu i ett konsultuppdrag på Karolinska Universitetssjukhuset. Han säkrar kompetens internt genom att bidra med att utveckla de olika tekniska affärsinriktningarna (IT-säkerhet, IT-Management och DevOps) samt drifta ett IT-labb. Samtidigt implementerar han automatiserade processer hos kund.

Med en bakgrund som ekonom med påbyggnad inom ledarskap, förbättring och systemutveckling har han bland annat arbetat på Ericsson. Under sina 16 år på företaget hade han såväl IT-tekniska roller som fokus på IT-infrastruktur och management. De senaste 12 åren har han drivit bolag med egen utveckling av automatiserade finansrapporter, i samarbete med Bolagsverket och Skatteverket. Med omfattande erfarenhet inom IT tillför han ett stort värde för Infinity IT Consulting.

– Det är ett utvecklande steg i min karriär och jag ser fram emot att gå in i en tvådelad roll som konsult för att stärka IT-kompetensen i Sverige, inleder Alonso Quiñones.

Kompetensutveckling för IT-konsulter

Som Acting CTO jobbar han strategiskt tillsammans med Hanna Sundin, CEO, med de olika tekniska affärsinriktningarna och har hela tiden ett öga på den senaste tekniken i framkant. Tillsammans bygger de ett IT-labb som gynnar samtliga konsulter och erbjuder en möjlighet för konsulterna att testa, stimulera och utveckla sina kunskaper vid behov. Utöver det kommer Alonso även att stötta i att attrahera nya medarbetare till Infinity, samt i mentorskap och utbildning för kompetensförsörjningen. Allt i en arbetsmiljö han beskriver som öppen och tillitsfull.

– Jag har en så pass spännande roll att jag ibland glömmer att det är ett arbete. Infinity genomsyras av en familjär stämning där alla stöttar och hjälper varandra. Jag har ett stort förtroende för min chef som uppmuntrar mig att bidra med egna tankar kring konsultrollen, berättar Alonso.

Med Stort fokus på välmående tillväxt

Att representera Infinity IT ute på fältet menar Alonso bidrar till en känsla av kontinuerlig utveckling. Han får dagligen möjlighet att flytta sina gränser gällande vad han kan tillföra och åstadkomma som konsult. Detta innebär en praktisering av utvecklande självledarskap, något han menar är en viktig framgångsfaktor hos Infinity IT.

– Det finns ett tydligt fokus på både företagets tillväxt och medarbetarnas välmående, vilket skapar en positiv kedjereaktion i form av en hälsosam företagskultur. Det är även spännande att vara ute på uppdrag hos kund och agera representant för Infinity. Det ställs höga krav på kunskapsnivå och leverans, vilket jag trivs med!, avslutar Alonso.