Anton medarbetare på Infinity HR

“Det är viktigt med rätt inställning från början”

Att analysera människor, vara projektledare och förse kunder med förstklassig service motiverar Anton Fredriksson, Senior Recruiter på Infinity HR. Under sin uppväxt i Sandviken som trummis i bandet Goatcheese One lärde han känna Mårten Näsvall, idag COO på Infinity HR via gemensamma vänner. Anton lämnade trumpinnarna i Sandviken och flyttade till Stockholm där han och Mårten skulle få mer än Sandviken gemensamt. 

Med en utbildning som civilekonom i ryggen startade Anton sin karriär på ett stort IT-konsultbolag. Efter några år fick han förfrågan om att tillsammans med några kollegor bryta sig loss och arbeta mot en mer nischad kundgrupp. Efter ytterligare några års erfarenhet som konsult inom budget- och prognoslösningar var Infinity HR nästa karriärstopp. Sedan 2011 har Anton arbetat på Infinity HR och år 2014 gick han in som delägare. 

– Jag har alltid haft ett intresse av att analysera människor, jag har en stark magkänsla som sällan har fel, inleder Anton. 

Rätt person med rätt pannben till rätt position

Infinity HR har som mål att rekrytera rätt person med rätt pannben till rätt position. Enligt Anton innebär det att kandidaten har rätt attityd, energi och ett jävlaranamma som skiner igenom. Med rätt inställning kan man komma långt och det är viktigt att inte se problem utan möjligheter. Den mentaliteten genomsyrar även Infinity HR och det är tydligt vad som driver Anton i hans arbete. 

– Det är häftigt att introducera kandidater till våra kunder och se när allt faller på plats. Det som är självklart för oss är nyttigt för våra kunder och genom att dela med oss av vår kompetens kan vi ge våra kunder den bästa upplevelsen, fortsätter Anton. 

Under de många år som Anton har jobbat som Senior Recruiter på Infinity HR är han mest stolt över de mer omfattande rekryteringsuppdragen han ansvarat över. Ett av de senaste uppdragen innebar 104 enskilda rekryteringar av franchisetagare till energibolaget St1 med Anton som projektledare. Mellan april och juni annonserades 80 butiker av Infinity HR på beställning av St1. Ett stort och lyckat uppdrag. 

– Det är Antons styrka, att som projektledare se helheten vilket också bevisas genom lyckade uppdrag, inflikar Mårten, COO och Senior Recruiter på Infinity HR.

– Det var många resor runt om i landet och det är precis den vägen vi vill gå, större uppdrag som gör att vi utvecklas och så småningom kan generera i att vi kan fokusera på vår andra grundpelare, berättar Anton.

Bolagsutveckling i sikte

Framtiden innebär att utveckla konsulteringsområdet som en av bolagets grundpelare. Rekryteringsområdet är så pass etablerat att det finns en säkerhet i att Anton och hans kollegor kan fortsätta växa inom det. Om tre år är målsättningen att vara fler anställda med många konsulter ute på uppdrag vilket är fullt möjligt tack vare kombinationen av kompetens som gänget på Infinity HR besitter.

På fritiden tycker Anton om att laga mat och han inspireras av det grekiska köket. Förutom det ägnar han mycket tid med familjen och tar vara på sitt sportintresse. Hockey ligger extra varmt om hjärtat efter många års skridskoåkande i Sandviken. Det blir även en och annan tennismatch med kollegorna på lunchen och skidåkning på vintern.

3 snabba frågor med Anton Fredriksson, Senior Recruiter på Infinity HR

Planering eller spontanitet?

– Planerad spontanitet är min melodi och jag tror att min bakgrund inom ekonomi och projektledning har bidragit till det. 

Om du fick vara någon annan för en dag, vem skulle det vara?

– Jag skulle vilja vara någon som är morgonpigg, spontan och som alltid är positiv – kanske Richard Branson? 

Hockey eller fotboll?

– Hockey ligger mig varmt om hjärtat och Brynäs är det enda lag jag håller på, förutom landslaget såklart. Det är roligt att se damerna briljera i VM!