Emil är vd på rekryteringsbolaget Infinity HR

En omfattande karriärresa som präglats av driv

Emil Nilsson är den engagerande vd:n på det framtidsdrivna bolaget Infinity HR. Med många års erfarenhet av entreprenörskap i ryggen är han senior rekryterare som brinner för försäljning. Han har ett övergripande ansvar och får inspiration av att träffa människor. Det är en känsla av genuin glädje som sköljer över Emil när han möter företag vars kulturer är uppbyggda på ett unikt sätt, vilket han ofta stöter på i rollen som rekryterare.

Redan som tonåring kom Emils entreprenörskap till uttryck. Han sålde golfbollar i barndomsstaden Sandviken där Intersport var en av hans största kunder. Som 15-åring blev han anställd på Intersport där han jobbade extra under gymnasietiden. Efter gymnasiet och militär tjänstgöring blev Emil som 20-åring butikschef på Intersport i Valbo köpcentrum. Två år senare tog han sig an samma roll fast på Intersport i Gävle. Därefter fortsatte karriärresan på bland annat Nike och Peak Performance. Emil återvände till Intersport när han fick möjligheten att öppna en egen butik i Barkarby men lämnade sedan bolaget för att arbeta med försäljning på Adidas.

– Gemensamt för mina tidigare roller har varit sälj. Jag har varit en del av många olika företagskulturer och haft personalansvar på de flesta arbetsplatserna. Mina erfarenheter av starka företagskulturer har drivit mig dit jag är idag och under min resa har jag sett tydliga rekryteringsbehov, inleder Emil.

Rekrytera rätt pannben

Tillsammans med Mårten Näsvall, som även han har erfarenhet inom retail, startade Emil Infinity HR. Att rekrytera rätt pannben genomsyrar bolaget och för Emil betyder det att hitta rätt person med rätt inställning som har ett jäklar anamma. Det behöver inte innebära att personen i fråga har alla verktyg eller erfarenheter som krävs, men personen tar sig an utmaningen med målet att själv skapa de förutsättningarna.  

– Att rekrytera rätt pannben innebär ofta att jag som rekryterare behöver ifrågasätta kundens behov och öppna upp nya perspektiv. Många fastnar och inser inte vad som egentligen behövs utan tar den enkla vägen och enbart ersätter en tjänst. Jag drivs av att vara involverad i hur våra kunder kan utveckla sina verksamheter genom att rekrytera rätt pannben, berättar Emil.

Engagemang genomsyrar Infinity HR

Vidare beskriver Emil att medarbetarna på Infinity HR har ett gemensamt engagemang och driv. De brinner för samma frågeställningar och har ett gediget fokus på utveckling. Något Emil vill ska genomsyra hela bolaget och deras uppdrag. I slutändan handlar det om att placera människor på positioner som genererar förbättring. Emils ledarskapsegenskaper har formats av hans karriärresa och det är en spännande framtid som väntar Infinity HR.

– Jag är stolt över den resa Infinity HR har gjort och jag ser fram emot att utveckla verksamheten ytterligare inom alla våra områden; konsultverksamhet, executive rekrytering och volymrekrytering. 

När Emil inte arbetar spenderar han mycket tid bakom ratten för att köra sina tre sportintresserade barn till olika aktiviteter. Han delar ett genuint sportintresse med sin fru som har smittat av sig på barnen och det är bland annat hockey, fotboll, gymnastik och innebandy på schemat.

3 snabba frågor med Emil Nilsson, vd på Infinity HR

Hockey eller fotboll?

– Då väljer jag fotboll, jag älskar att kolla på bra fotboll. I Sverige är AIK mitt lag. Jag fick en AIK-halsduk av Peter Larsson när jag var ung och på den vägen är det.  

Okänd talang?

– Ingen jag kommer på, men jag har sparat mitt Peak-ställ från när jag besteg Mont Blanc 2006. Kan jag svara bergsbestigare då?  

Skidsemester eller solsemester?

– Skidsemester, jag trivs som bäst i fjällmiljö!